Korepetycje i Kursy - Lublin i okolice
Dodano: | 2014-01-14 |
Cena: | 1 zł |
Miejsce: | Lublin i okolice |
Przy kontakcie powołaj się na serwis Lubliniak.com.pl
|
Telefon: | 514-330-400 |
BEZPŁATNE SZKOLENIA HACCP- OSTATNIE WOLNE MIEJSCA
Szanowni Państwo,
Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w całkowicie bezpłatnych szkoleniach
" Pełnomocnika systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności" realizowanych w ramach projektu HACCP -OSTATNIE WOLNE MIEJSCA !
A oto informacje o projekcie:
BEZPŁATNE SZKOLENIA realizowane w ramach projektu „HACCP”, współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
W ramach projektu zapraszamy do udziału w SZKOLENIU:
PEŁNOMOCNIK SYSTEMU ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI (łącznie 62 godziny).
Każdy uczestnik otrzyma zaświadczenie potwierdzające uzyskane kwalifikacje. Po szkoleniu zapewniamy też udział w bezpłatnym egzaminie przed zewnętrzną akredytowaną instytucją, dzięki czemu można uzyskać profesjonalny certyfikat „Pełnomocnik systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności” z akredytacją Polskiego Centrum Akredytacyjnego.
Projekt skierowany jest do pracowników, właścicieli, wspólników z mikroprzedsiębiorstw z terenu województwa lubelskiego. Tylko 20 % miejsc przeznaczonych jest dla firm, które już wcześniej brały udział w unijnych projektach szkoleniowych w ramach Poddziałania 8.1.1 i 8.1.2. dlatego zachęcamy, aby NIE ZWLEKAĆ ZE ZGŁOSZENIEM.
Mikroprzedsiębiorstem jest firma zatrudniająca mniej niż 10 osób (w znaczeniu pełne etaty przez cały rok, zliczane są umowy o pracę+właściciel, nie zliczane są umowy zlecenia ani o dzieło)
Program szkolenia przewiduje trzy moduły:
Moduł wprowadzający (24 godziny):
- Wymagania prawa żywnościowego, bezpieczeństwo żywności, szczegółowe omówienie wymagań normy ISO 22000:2005, przejście z systemu HACCP na ISO 22000:2005, certyfikacja systemu zarządzania jakością ISO 22000:2005
Moduł zaawansowany (26 godzin):
- Wymagania prawne w Polsce i UE w zakresie bezpieczeństwa i higieny żywności, omówienie wymagań norm ISO 9001:2008, ISO 22000:2005, standardów IFS 5 i BRC 5, tworzenie analizy zagrożeń oraz planów HACCP, rola pełnomocnika systemów zarz. bezpieczeństwem żywn., identyfikowalność w łańcuchu dostaw, zarządzanie dok.systemową, prowadzenie auditu wewnętrznego, zarządzanie auditami wewnętrznymi, analiza danych
Moduł komputerowy (12 godzin):
- Obsługa spec. oprogramowania do pełnej obsługi HACCP
Uczestnikom zapewniamy:
· Bezpłatny udział w szkoleniu
· Atrakcyjne materiały promocyjne i szkoleniowe
· Możliwość noclegów
· Ciepłe posiłki i poczęstunek
· Ubezpieczenie NW
· Możliwość zwrotu kosztów dojazdów
· Bezpłatny udział w egzaminie dający możliwość zdobycia akredytowanego certyfikatu
Oferujemy pomoc w wypełnianiu dokumentów zgłoszeniowych, które z uwagi na unijne przepisy są dość obszerne i szczegółowe - mogą wydawać się dość skomplikowane.
SERDECZNIE ZAPRASZAMY !
BIURO PROJEKTU
UL. LIPOWA 20/4,20-024 LUBLIN
TEL. 514-330-400