Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług - korzystanie z serwisu oznacza ich akceptację. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.
CaloscGora

Ogłoszenia Lublin

Mieszkania, Praca, Ślub, Usługi

Lubliniak.com.pl - witamy

Korepetycje i Kursy - Polska

Dodano:2014-10-09
Cena: 492 zł
Miejsce: Polska

Przy kontakcie powołaj się na serwis Lubliniak.com.pl

Telefon:792794008

Audytor Wewnętrzny Systemu HACCP

HACCP (ang. Hazard Analysis and Critical Control Points) – System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli, zwany dalej „systemem HACCP” – postępowanie mające na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności przez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń z punktu widzenia wymagań zdrowotnych żywności oraz ryzyka wystąpienia zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i obrotu żywnością produktami spożywczymi; system ten ma również na celu określenie metod eliminacji lub ograniczania zagrożeń oraz ustalenie działań korygujących.



Tytuł Szkolenia: Audytor Wewnętrzny Systemu HACCP
wg ISO 22000/systemu HACCP ( E-learning)



Kategoria: Szkolenia BHP i HACCP

Koszt Szkolenia: 492 zł brutto/os.- do 50 % taniej w odniesieniu do szkoleń stacjonarnych!

Typ Szkolenia: e-learning

Opis:

HACCP jest systemowym postępowaniem mającym na celu identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń bezpieczeństwa żywności, z punktu widzenia jej jakości zdrowotnej oraz ryzyka wystąpienia tych zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i dystrybucji. Jest to również system mający na celu określenie metod ograniczania tych zagrożeń. System HACCP pozwala na uzyskanie pewności, że zakład wykonał wszystko dla bezpieczeństwa wyrobu i konsumenta, w odniesieniu do przepisów, zasad dobrej praktyki produkcyjnej i potrzeb klientów.

Norma ISO 22000:2005 skierowana jest do wszystkich organizacji, które w ramach swoich działalności zajmują się produkcją, przetwarzaniem, magazynowaniem, transportowaniem i obrotem żywności.

Cel szkolenia:

Szkolenie przeznaczone jest przede wszystkim dla osób bezpośrednio zaangażowanych w funkcjonowanie systemu zarządzania w danym przedsiębiorstwie lub oddelegowanych do opracowania dokumentacji systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności, a w szczególności dla osób powołanych do zespołu bezpieczeństwa żywności/HACCP, które zainteresowane są podniesieniem swoich kwalifikacji zawodowych oraz chcą zapoznać się z wymaganiami normy ISO 22000, a także całym procesem wdrażania systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w przedsiębiorstwie.

Jak zapisać się na szkolenie?

Dodać szkolenie do “koszyka” i złożyć zamówienie. W Odpowiedzi zostaje wysłane potwierdzenie Zamówienia na adres e-mail. Po opłaceniu należności za szkolenie Uczestnik otrzymuje indywidualne dane dostępowe (login , hasło).

e-mail biuro@julamedia.pl

Dział Szkoleń 792 794 008

Kiedy rozpoczyna się szkolenie? Szkolenie rozpoczyna się w momencie wysłania do Uczestnika danych dostępowych do szkolenia na platformie edukacyjnej. Dane dostępowe zostają wysłane do 24 godz. od momentu zaksięgowania na koncie firmy należności za szkolenie.

Czasu trwania: Materiał zawarty w szkoleniu równoznaczny 24 – godzinnym zajęciom dydaktycznym prowadzonym w formie Szkolenia stacjonarnego.

Miejsce: Dostęp do Szkolenia 24 h /7 na platformie szkoleniowej www.akademia.julamedia.pl przez okres 14 dni od dnia zamówienia. W dowolnym tempie można wykonać szkolenie.

Zaświadczenie papierowe zgodne ze wzorem MEN w cenie szkolenia.

Program Szkolenia:

Wymagania prawne w Polsce i UE w zakresie bezpieczeństwa i higieny żywności.

Wprowadzenie i podstawowe informacje dotyczące systemu HACCP.

Metodyka wdrażania systemu HACCP:

Projektowanie przykładowej dokumentacji wg. 12 etapów wdrażania systemu.

Zasady audytowania, terminy i definicje.

Zarządzania programem auditów, kompetencje i ocena audytorów, działania auditowe – przygotowanie auditu, prowadzenie auditu – zbierania i weryfikowania informacji – narzędzia pracy auditora

Działania auditowe – klasyfikacji niezgodności, formułowania dowodu z auditu wewnętrznego, przygotowanie raportu; przeprowadzenie opcjonalnych działań poauditowych.

Symulacje auditów wewnętrznych wraz z praktycznym opracowywaniem raportów.

Korzyści dla firmy i otoczenia wynikające z przeprowadzania auditów wewnętrznych.

Grupa docelowa:

Szkolenie przeznaczone jest dla pracowników oraz menadżerów/kierowników kontroli jakości w przedsiębiorstwach z branży spożywczej, a także osób pełniących funkcję przewodniczącego zespołu bezpieczeństwa żywności/ przewodniczącego zespołu HACCP lub będących członkami takich zespołów.

Warunki zaliczenia:

Uzyskania minimum 65% z aktywności w szkoleniu,

Pozytywne zaliczenie warsztatów e-learningowych,

Aktywność w kursie przez co najmniej 24 h.

Korzyści:

Podniesienie świadomości i kwalifikacji zawodowych pracowników oraz zwiększenie ich odpowiedzialności zawodowej.

Uporządkowanie kompetencji i obowiązków osób odpowiedzialnych za produkcję żywności lub realizację żywienia

Znaczące zmniejszenie ryzyka popełniania błędów i pomyłek.

Dostarczenie wiarygodnych dowodów, że prowadzone działania są wykonywane w sposób prawidłowy.

Kontakt
Formularz zamówienia na stronie firmy
www.julamedia.pl
email szkolenia@julamedia.pl
Dział szkoleń 792 794 008 lub 794 794 008 (godz pracy biura pn-pt 8.30-17.30)

Kliknij by powiększyć


Reklama
Wypożyczalnia samochodów Lublin
Serwisy Partnerskie
Pomocnik studenta Nowysącz.biz Usługi Lublin - Twoj-Lublin.pl
 

Ogłoszenia Lublin

 
CaloscDol