Korepetycje i Kursy - Polska
Dodano: | 2014-10-09 |
Cena: | 492 zł |
Miejsce: | Polska |
Przy kontakcie powołaj się na serwis Lubliniak.com.pl
|
Telefon: | 792794008 |
Audytor Wewnętrzny Systemu HACCP
HACCP (ang. Hazard Analysis and Critical Control Points) – System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli, zwany dalej „systemem HACCP” – postępowanie mające na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności przez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń z punktu widzenia wymagań zdrowotnych żywności oraz ryzyka wystąpienia zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i obrotu żywnością produktami spożywczymi; system ten ma również na celu określenie metod eliminacji lub ograniczania zagrożeń oraz ustalenie działań korygujących.
Tytuł Szkolenia: Audytor Wewnętrzny Systemu HACCP
wg ISO 22000/systemu HACCP ( E-learning)
Kategoria: Szkolenia BHP i HACCP
Koszt Szkolenia: 492 zł brutto/os.- do 50 % taniej w odniesieniu do szkoleń stacjonarnych!
Typ Szkolenia: e-learning
Opis:
HACCP jest systemowym postępowaniem mającym na celu identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń bezpieczeństwa żywności, z punktu widzenia jej jakości zdrowotnej oraz ryzyka wystąpienia tych zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i dystrybucji. Jest to również system mający na celu określenie metod ograniczania tych zagrożeń. System HACCP pozwala na uzyskanie pewności, że zakład wykonał wszystko dla bezpieczeństwa wyrobu i konsumenta, w odniesieniu do przepisów, zasad dobrej praktyki produkcyjnej i potrzeb klientów.
Norma ISO 22000:2005 skierowana jest do wszystkich organizacji, które w ramach swoich działalności zajmują się produkcją, przetwarzaniem, magazynowaniem, transportowaniem i obrotem żywności.
Cel szkolenia:
Szkolenie przeznaczone jest przede wszystkim dla osób bezpośrednio zaangażowanych w funkcjonowanie systemu zarządzania w danym przedsiębiorstwie lub oddelegowanych do opracowania dokumentacji systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności, a w szczególności dla osób powołanych do zespołu bezpieczeństwa żywności/HACCP, które zainteresowane są podniesieniem swoich kwalifikacji zawodowych oraz chcą zapoznać się z wymaganiami normy ISO 22000, a także całym procesem wdrażania systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w przedsiębiorstwie.
Jak zapisać się na szkolenie?
Dodać szkolenie do “koszyka” i złożyć zamówienie. W Odpowiedzi zostaje wysłane potwierdzenie Zamówienia na adres e-mail. Po opłaceniu należności za szkolenie Uczestnik otrzymuje indywidualne dane dostępowe (login , hasło).
e-mail biuro@julamedia.pl
Dział Szkoleń 792 794 008
Kiedy rozpoczyna się szkolenie? Szkolenie rozpoczyna się w momencie wysłania do Uczestnika danych dostępowych do szkolenia na platformie edukacyjnej. Dane dostępowe zostają wysłane do 24 godz. od momentu zaksięgowania na koncie firmy należności za szkolenie.
Czasu trwania: Materiał zawarty w szkoleniu równoznaczny 24 – godzinnym zajęciom dydaktycznym prowadzonym w formie Szkolenia stacjonarnego.
Miejsce: Dostęp do Szkolenia 24 h /7 na platformie szkoleniowej www.akademia.julamedia.pl przez okres 14 dni od dnia zamówienia. W dowolnym tempie można wykonać szkolenie.
Zaświadczenie papierowe zgodne ze wzorem MEN w cenie szkolenia.
Program Szkolenia:
Wymagania prawne w Polsce i UE w zakresie bezpieczeństwa i higieny żywności.
Wprowadzenie i podstawowe informacje dotyczące systemu HACCP.
Metodyka wdrażania systemu HACCP:
Projektowanie przykładowej dokumentacji wg. 12 etapów wdrażania systemu.
Zasady audytowania, terminy i definicje.
Zarządzania programem auditów, kompetencje i ocena audytorów, działania auditowe – przygotowanie auditu, prowadzenie auditu – zbierania i weryfikowania informacji – narzędzia pracy auditora
Działania auditowe – klasyfikacji niezgodności, formułowania dowodu z auditu wewnętrznego, przygotowanie raportu; przeprowadzenie opcjonalnych działań poauditowych.
Symulacje auditów wewnętrznych wraz z praktycznym opracowywaniem raportów.
Korzyści dla firmy i otoczenia wynikające z przeprowadzania auditów wewnętrznych.
Grupa docelowa:
Szkolenie przeznaczone jest dla pracowników oraz menadżerów/kierowników kontroli jakości w przedsiębiorstwach z branży spożywczej, a także osób pełniących funkcję przewodniczącego zespołu bezpieczeństwa żywności/ przewodniczącego zespołu HACCP lub będących członkami takich zespołów.
Warunki zaliczenia:
Uzyskania minimum 65% z aktywności w szkoleniu,
Pozytywne zaliczenie warsztatów e-learningowych,
Aktywność w kursie przez co najmniej 24 h.
Korzyści:
Podniesienie świadomości i kwalifikacji zawodowych pracowników oraz zwiększenie ich odpowiedzialności zawodowej.
Uporządkowanie kompetencji i obowiązków osób odpowiedzialnych za produkcję żywności lub realizację żywienia
Znaczące zmniejszenie ryzyka popełniania błędów i pomyłek.
Dostarczenie wiarygodnych dowodów, że prowadzone działania są wykonywane w sposób prawidłowy.
Kontakt
Formularz zamówienia na stronie firmy
www.julamedia.pl
email szkolenia@julamedia.pl
Dział szkoleń 792 794 008 lub 794 794 008 (godz pracy biura pn-pt 8.30-17.30)